Sälja och köpa på Tradera och eBay

Sälja på internetauktioner kan vara en bra affär

Alla har ett intresse eller något de ägnar sig åt för att kunna koppla av. Det finns många som till exempel gillar att sy kläder eller göra smycken. Att kunna använda sig av sin hobby för att tjäna pengar är dock inte något som alla tänker på. Bestämmer du dig för att sälja dina kreationer så är eBay och Tradera bra plattformar för att göra just det. Det kan dock kännas lite osäkert att sälja saker online. Men vad ska man tänka på för att lyckas så bra som möjligt?

Sälja på rätt sätt

Till att börja med är det viktigt att du har möjlighet att skicka och ta emot pengar från dina framtida kunder och säljare. Det första steget du måste ta när du ska sälja på eBay är att öppna ett PayPal-konto. Det är viktigt att du verifierar kontot så snart som möjligt, då det finns en maxgräns på summan som du kan ta emot om kontot inte är verifierat. Detta gör du genom att registrera ett kontokort på ditt PayPal-konto och sedan bekräfta att du är ägaren till kortet.

Det finns självklart olika fördelar med att använda sig av Tradera och eBay. Tradera är precis som eBay: en hemsida för auktioner där du kan välja själv till vilket pris du vill sälja något. Priset kan sedan självklart stiga, om det är många som är intresserade av det du säljer. Fördelen med att använda sig av Tradera istället för eBay är att du kan kommunicera med andra på svenska istället för på engelska. Det underlättar för att undvika eventuella missförstånd.

Det är inte helt gratis

Både Tradera och eBay tar ut avgifter när du använder deras tjänster. Likadant är det med PayPal. När du ska sälja på eBay så tar de en avgift på det slutliga beloppet, men PayPal tar också ut en avgift för alla summor som kommer in på ditt konto hos dem. Så det är viktigt att du tar med det i beräkningen för att du ska kunna välja ett adekvat pris. Läs igenom avtalen och informationen om avgifter för att inte bli överraskad.

Man måste också ta med fraktkostnader i beräkningen. Fördelen med Tradera är att de flesta köpare befinner sig i Sverige vilket kommer att göra det billigare att skicka en vara. Om du däremot väljer att sälja något på eBay så kan köparen befinna sig på andra sidan jorden, vilket kan dra upp fraktkostnaden. Det finns många alternativ för att skicka varor internationellt, så åsidosätt tid för att undersöka de alternativ som finns och för att hitta det som är mest fördelaktigt för dig.

Låt hobbyn göra jobbet

Det är underbart att kunna jobba med något som man älskar. För att kunna fokusera på det du älskar är det viktigt att du undersöker noggrant vad som gäller innan du börjar sälja online. Se till att du vet vilka avgifter de olika aktörerna tar ut. Undersök vad de olika alternativen för frakt kostar. Om du gör det innan du börjar så kan du senare fokusera på det du tycker om istället. Det är det absolut bästa sättet att arbeta på.